Заведението е разположено на две нива. Първото ниво е предимно насочено към клиенти, желаещи да бъдат бързо, професионално и любезно обслужени с храна за вкъщи или за близкия офис. Изборът се състои от свежи сандвичи, няколко вида пасти - талятели, фетучини, пене, собствено производство.

Желаещите да поседнат и обядват или вечерят на място могат да се насочат към второто ниво, което разполага с 50 места, и тераса към него, с 15 места. Менюто е пъстро, интернационално, като пребладават италианските вкусове, представени от пицети, брускети, пасти, антипасти. Любителите на салати могат да избират измежду 9 здравословни и вкусни предложения, в които преобладават свежи салати с козе сирене, кедрови ядки, кълнове, моцарела, пармезан и т.н.

Особено богат е изборът на меса - освен пилешко, в менюто ще открите патешко, телешко, агнешко и свински специалитети. Ценителите на морска храна могат да опитат от петте вида риба - ципура, сьомга, бяла риба, лаврак и калкан.

Разнообразна е и листата с напитки - от пет вида кафета, през алкохолни и безалкохолни коктейли, до кратка и стегната винена листа с български и вносни вина, отговаряща на концепцията на заведението.

Всички кулинарни изкушения са дело на главния готвач на заведението - Пламен Европейски. Обстановката е светла, пъстра и уютна, предразполагаща към спокойни приятелски, семейни и бизнес срещи.

Бистро Focaccia e най-новият проект на собствениците на верига ресторанти „Виктория", които в края на миналата година успешно разришиха веригата си с нов ресторант „Виктория" в курортния гр. Банско, както и с бутиковия ресторант - „JK", позициониран в София.

Заведението се намира на бул. Черни връх, № 26.