Стартира нова международна социална мрежа за готвачи и любители на кулинарното изкуство. Сайтът се намира на адрес CookEatShare.com.

Създателите наричат новата страница "Facebook за гастрономи", тъй като свързва хора от цял свят, които споделят обща страст - добрата храна и нейното качествено приготвяне.

"Стартирахме официално през юни и досега имаме регистрирани над 600 непрофесионални готвачи и дузина професионалисти, печелили награди. Пълната ни PR кампания обаче започна през август", споделя създателят на сайта Михир Шах.

"Всеки, независимо от това дали се е регистрирал, може да разгледа качените рецепти. Членовете могат да станат приятели с професионални и други готвачи, да си комуникират чрез сайта, да качват свои рецепти и да ползват специалния органайзер за рецепти, да създават групи и теми, да коментират кулинарното творчество на останалите членове и т.н. Има и видеа с инструкции от външни готвачи. Уникални сме с това, че окуражаваме непрофесионалистите да контактуват с тези, които си изкарват прехраната с готвене - да опитват рецептите им, да задават въпроси, да опознават стила им... Всички печелят. Готвачите си правят реклама, а страстните любители се въодушевяват истински и научават много."