Десертът е "черешката на тортата" при всяка една вечеря. Несъмнено е важна част за даден празник. На Свети Валентин сладкото заема значимо място.
Има различни предложения за десерти, с които може да се "изкушите" от любов именно на 14 февруари.
Някои сладкарски изделия са истински шедьоври. Те са Хай класа и са за специални поводи. А какъв по-специален повод от любовта?
Специалистите препоръчват, като най-подходящ десерт за Свети Валентин, сладко изкушение, направено с черен шоколад и фантазия. Не е задължително това да е торта. Различните форми, особено тези във формата на сърце, са най-актуални именно за дата, като днешната. Има и заведения, където предлагат авторски десерти. Един от тях е с ганаж от течен шоколад, тофи карамел и лешници.
Професионалистът в сладкарството Виктория Балтитуте препоръчва интересно предложение за десерт - профитерол с виолетки. "Почти не познавам българин, който да не е опитвал бонбони "Виолетки". Вкусът на десерта е точно такъв", казва тя.
Други изкушения, с които може да изненадата половинката си за 14 февруари, са също по-леките плодови десерти. Позходящ вариант е и лава кейк, по-познат, като шоколадово суфле. Този десерт винаги се сервира със сладолед.
Десертът е "черешката" на всяка вечеря...
Торта с млечен шоколад и кестени
/мус от млечен шоколад, мармалад от ананас, хрупкава основа с лешници и фюлетин, кейк от кестени/
Профитерол с виолетки
/крем от виолетки, мармалад от пъпеш, карамелизирани лешници/
Шоколадов чили тарт
/крем от шоколад, крем от лешници, чили ганаш, какаова бисквита/
снимки: corso