Ацтеките са го казали: Да бъде Гуакамоле!

И създадоха гуакамолето, днес познато като сос за топене, нещо средно между салата и пюре, чудно предястие, съдържащо свежи витаминозни съставки. И да не сте любители на екзотичната кухня, пак се отнася за вас:

3 броя зряло авокадо
2 малки домата
1 дребен лук, нарязан много на ситно или настърган
1 скилидка чесън, пресован
1 червена люта чушка, нарязана на ситно, без семките

1 щипка ситно нарязан кориандър
2 супени лъжици лимонов сок

Авокадото и доматите се обелват и се намачкват до фаза "пюре", след което към тях се прибавят останалите продукти. Разбъркват се хубаво и се подправят с лимонов сок и сол. Може да капнете и малко зехтин.

Готовото гуакамоле се сервира с царевичен чипс (Tortilla), след което превключвате на мексиканска вълна...