Сексът не е главно условие за семейно щастие, но без него е трудно и дори невъзможно да си представим хармонична двойка. Какво може да се направи, за да не се превърне той в рутина и да доставя удоволствие след 10 и повече години съвместен живот?

1. Сексът не е главното, но без него не може. Не е задължително да правите секс всеки ден или на всеки 3 дни. Важното е той да удовлетворява и  за двамата партньори. Сексолозите твърдят, че редовният секс е необходим на мъжете, защото без него те ще престанат да усещат връзката с партньорката си и ще се отдалечат от нея. А когато не сте близки физически, се появява и емоционалната дистанция - това означава, че все по-рядко ще правите секс.

2. Докосвайте се един друг (не е задължително само в леглото). Много двойки имат следния изграден стереотип: ако сте настроени за секс, вечерта завършва с полов акт, ако не - партньорите дори не се докосват един друг. Изследванията показват, че двойките, при които докосването не означава само и непременно желание за секс, усещат по-тясна връзка помежду си.

3. Нека сдобряванията завършват със секс. Ако след най-яростната кавга, се сдобрите и правите секс, то това е равнозначно на признание в любов. Може и да не сте съгласни един с друг, но сте заедно, а това означава, че можете да преодолеете всякакви трудности.

4. Не използвайте секса като форма за наказание. Ако отказвате да правите секс с партньора си, когато сте недоволни, обидени или сърдити, това постепенно ще превърне семейния ви живот в кошмар. Сексът се превръща в оръжие, а самият брак - в борба за лидерство.


5. Не мислете, че всички е като на кино. Статистиката показва, че дори в семейните двойки, които смятат брака си за щастлив, съотношението между успешен и неуспешен секс е 50/50. Понякога всичко става много бързо, понякога някой ви пречи, понякога въобще няма оргазъм. Бъдете мъдри и широко скроени - това не означава, че нещо във вашите отношения не е наред.

6. Постарайте се да изненадате партньора си. Знаете, че всеки път не можете да бъдете удивителни и неповторими, но от време на време задължително трябва да се случва нещо сексуално-неповторимо. Между въображението и либидото има тясна връзка. Ако усещането за нещо ново и необичайно започне да се притъпява, желанието отслабва.


7. Флиртувайте. Най-големият проблем на двойките, които са заедно от дълго време, е , че когато свикнат един с друг, партньорите престават да флиртуват. На тях им се струва, че половинката е завоювана и вече могат да се успокоят. Всъщност всеки иска да остане желан за любимия. Така че - флиртувайте един с друг.


8. Гледайте се в очите. Задължително се гледайте в очите по време на оргазъм. В този момент човек е най-открит и уязвим. Ако в този миг гледате в очите на любимия, това също е равностойно на признание в любов.

9. Забравете за мръсните съдове. Най-трудното е да превключим от рутинните проблеми към страстта и романтиката. Има дни, в които дори в момента на оргазъм човек мисли за нещо важно в работата или за неизпраните дрехи. Всичко това убива удоволствието. Забравете поне временно за проблемите.

10. Опитайте бърз секс. Бързият и страстен секс понякога е по-приятен от продължителния. Особено ако сте изморени и искате да спите. Не се притеснявайте да говорите за своите желания и не попадайте под властта на стереотипите. Чели сте, че на жената е необходимо продължително нежно ухажване? Че бързият секс не носи такова удоволствие, както бавният? Забравете тези "златни правила". Правете това, което ви се харесва и така, както ви се иска.

 

тя.bg