Знаете ли, че само по видът на един човек може да се познае, че той скоро е правил секс? Или дали е емоционално и физически задоволен. Всичко, което се случва с организма по време на сексуален акт се забелязва от околните. Ето как и защо:

1. Сексът разхубавява. Доказано е, че жена, която редовно практикува секс, произвежда естроген, което прави косата й красива и мека.

2. Намалява се вероятността да се получат дерматити и акне. При отделянето на пот порите се почистват и кожата става по-блестяща.

3. По време на секс се изгарят изключително много калории (дори и тези, които може да сте приели по време на любовната игра..сметана, шоколад...)

4. Сексът е една от най-безопасните спортни дисциплини. Той укрепва и тонизира цялата мускулатура. И е значително по-приятен от 20 дължини в басейна.

5. Сексът помага мигновено срещу депресията. Той освобождава ендорфин в кръвта и създава усещане за щастие и лекота.

6. Колкото повече секс правим, толкова повече можем да правим. Сексуално активното тяло освобождава големи количества феромони. Този пронизителен аромат възбужда противоположния пол.

7. Сексът е най-доброто успокоително на света. По-добър е дори от всепризнатия валиум.

8. Ежедневните целувки предпазват от посещения при зъболекар. Целувките помагат на слюнката да почисти зъбите и намаляват количеството на киселините, които разрушават емайла.

9. Сексът помага при главоболие. Всеки път, когато правим любов се освобождава напрежението в мозъка.

10.Половият акт  може да излекува и носната секреция. Сексът е естествен антихистамин. Може да ви помогне при астма и пролетни алергии.