Корицата на новия брой на полско списание взриви общественото мнение и наля още масло в огъня на споровете около бежанската криза в Европа.

Седмичникът “wSieci” („Мрежата”) излиза със заглавието „Мюсюлманското изнасилване на Европа” и стряскаща илюстрация под него.

Снимките показват жена, символизираща Европа, „облечена” в знамето на ЕС. Към нея се протягат няколко космати мъжки ръце, всички на хора с по-тъмна кожа, които се опитват да я съблекат.

Снимка 220141

Втората снимка е още по-нагледна – похотливите ръце направо скубят жената и стискат нейните ръце, за да не може да се отбранява, докато на лицето й е изписана ужасена и измъчена гримаса.

Корицата вероятно ще бъде обявена за едно от политически най-некоректните изображения на имигрантската криза досега.

Само за 24 часа тя предизвика бурна реакция в Европа и Полша, за която се смята, че не е толкова силно притисната от бежанската вълна, както други западноевропейски страни.

Снимка 220143

За да бъде напълно ясен замисълът на списанието, то публикува статии със заглавия като „Иска ли Европа да се самоубие” и „Адът на Европа”.

Отправките по павилионите гласят: „В новия брой на седмичника „Мрежата” – репортаж за това какво медиите и Брюксел крият от гражданите на ЕС”.

В уводната статия Александра Рибинска пише: „След новогодишната нощ в Кьолн хората от Стара Европа болезнено осъзнаха проблемите, които произтичат масовия поток имигранти.

Първите признаци за това, че нещата вървят на зле, обаче, бяха тук много по-рано. Те все още се пренебрегват или омаловажават в името на толерантността и политическата коректност”.

Подчертавайки фундаменталните различия между източния ислям и западното християнство – „култура, архитектура, музика, кулинария, облекло”, редакторът обяснява, че тези два свята са във война „през последните 14 века”.

Този сблъсък е предизвикан от мюсюлманите, които идват в Европа и „носят със себе си конфликта със западния свят като част от колективното мислено”.

С това журналистът изтъква неизбежността на сблъсъка между местните европейци и техните нови гости.

Въпреки това, според Рибинска, колапсът на запада пред лицето на „ислямското изнасилване” не е неизбежен.

Тя цитира британския историк Арнолд Тойнби: „Цивилизациите умират при самоубийство, не при убийство”.

„Има притеснение, че европейските лидери твърде късно си направиха очевидните заключения, а някои от тях дори се самонамразиха.

Европа е оазис на просперитета и мира, сравнена с Африка и Близкия Изток, но пристигането на милиони мюсюлмани ще разтърси и подкопае Европа.

Вината за това твърдо е у г-жа Меркел”, се казва в статията „Иска ли Европа да се самоубие”.