Проф. Вучков е известен телевизионен водещ. Работил е в Канал 1, 7 дни ТВ, СКАТ. До февруари 2009 г. Вучков е водещ на предаването „Времена и нрави" по телевизия ТВ2. Впоследствие е преместено в телевизия ББТ. От 7 септември 2010 г. стартира предаването му „Времена и нрави" по телевизия „Канал 3". През март 2012 г. напуска Канал 3 и в момента е телевизионен наблюдател в ТV7. Ето как Вучков Коментира новия ВИП Брадър

"Нормално е да очакваме всеки следващ сезон да бъде една стъпка напред, все по-успешен, по-привлекателен и интересен, а се оказва, че той тръгва в обратната посока. Разделя се с малките успехи, които е имал след 1979 г. и решително лети към дъното. Имам предвид занижения критерий за избор на гостите. Пред камерите застават случайни лица, с ниска степен на образование, някакво там висше, често и незавършено.

Аз бих бил по-снизходителен и великодушен към тях, ако те се държаха по-скромно, но те влизат в ролята на наставници, мисионери, имат съзнанието, че превъзхождат своята широка аудитория. Макар че са наравно с нея, даже под нейното равнище. Щом искаш да се подвизаваш в телевизионното студио, трябва да притежаваш и двете неща. Да имаш зряло мислене и сериозна подготовка.

80 процента от тематиката при публицистични и шоу предавания се рови в бельото на хората и особено много в сексуалната близост, която направо е в центъра на вниманието. Вместо обаче този сексуален живот да се представя с уважение, той се коментира като област на гнусотията, на вонята," споделя професорът.

"Черната Златка направо ме смайва, тя е убийствено неграмотна, а има висше образование. Всъщност обаче има знания като на новородено момиче, което за първи път си отваря очите и вижда, че има живот. Да не говорим за визията й. Не знам за хубава ли я смятат, но дали черната й коса, самото й поведение ме карат да я възприемам като вещица. Не знам дали е Златка, но мога със сигурност да кажа, че е зла и то примитивно. Изключително агресивна в поведението си, безцеремонна в отношенията си към хората, с огромно самочувствие, през цялото време говори глупости, категоричен е Вучков