След успешната предпремиера на "Хавра" - втория роман на Захари Карабашлиев - провела се по време на Празниците на изкуствата "Аполония" 2017 г., в сърцето на родната столица няколко от най-уважаваните български артисти и журналисти ще ви направят част от бляскав марш на фантазията по случай представянето на книгата.

На 20 септември от 19:00 ч. в клуб "Терминал 1" една премиера ще размести пластовете на историята. Благодарение на драматургията на Милко Йовчев актьорите Симеон Лютаков, великолепната Гергана Кофарджиева-Гройс и Цвета Дойчева ще поемат обратния път към романа заедно с главните герои на романа - Никола Марков и Вера Елегина. Напрегнат сюжет и чувствителност, рисуваща двата бряга на истината - това ви очаква на територията на "Хавра" и на сцената на популярния столичен клуб, превърнал се в алтернативно средище за нова култура.

На сцената ще се качат и авторът Захари Карабашлиев и уважаваният журналист Георги Тошев, а в края на вечерта ви очаква голяма музикална изненада.

Там, където история и настояще се срещат, любов и гняв се надбягват и истината търси своето възмездие, ще откриете едно от много значения на "Хавра". Или свое собствено такова.

"Хавра" е вторият роман на изтъкнатия писател Захари Карабашлиев и вече няколко седмици оглавява класациите, девет години след безапелационния успех на "18% сиво" . Литературният трилър в духа на Пол Остър и Иън Макюън за кратък период успя да завладее сърцата на хиляди български читатели и да ги направи съпричастни към личната история на една от ключовите фигури в нашата история - Джанюариъс Макгахан, както и към битката за справедливост на младия Никола, завърнал се във Варна след мистериозната смърт на баща си и изправен пред една променена, апатична България.