Почти всеки от нас има изстрадан опит с младежките пъпки. През пуберитета акнето ни напада агресивно и често нищо не помага – нито мазилата, нито козметичките.

През пролеттта то като че ли особено се активира и обостря. В резултат - нерядко губим самочувствие, а при по-тежките му форми дори се стига до депресия.

Имате чувството, че този период и тези проблеми нямат край. Инфекцията и възпалението, свързани с акне, могат сероизно да увредят кожата и да оставят след себе си сериозни белези.

Има стотици мазила, много антибиотици, които лекарите предписват и които за съжаление имат скромен или временен ефект или пък увреждат черния дроб.

Но и в тази сфера на дерматологията хората са измислили по-интелигентни, доказано безопасни и ефективни методи.

Последният писък в това лечение е Исолаз

Умната американска машина, направо убива акнето с вакуум и широкоспектърна светлина. Първото, което прави тази апаратура е с вакуум да почисти порите в дълбочина.

Черните точки, омазняванията, себумът се извличат на повърхността на кожата. Тогава идва ред на широкоспектърната светлина, която унищожава бактериите, причинители на акне.

Специален накрайник въвежда в почистените пори съответния медикамент, предписан от дерматолога. И като екстра накрая – порите се свиват, а себумът намалява.

При това всичко е напълно безболезнено и процедурите могат да се прави през всички сезони.

Не губете надежда. Дори, когато акнето вече е оставило трайни белези върху кожата, пак има лечение. Методите за него са комбинирани според вида на белезите.

Снимка 229449

Фармацевтичните продукти са подходящи за леки до умерени белези и различна пигментация. Най-употребявани са локалните ретиноиди и хидрохинон, редица ексфолииращи продукти, съдържащи гликолова, азелаинова и други алфа-хидрокси киселини.

Микродермабразио е техника, при която се премахва тънък слой от повърхността на кожата. Просто и бързо лечение с бързо възстановяване, но относително неефективно за лечението на тежки до умерени белези.

Химическият  пилинг е полезен за пациенти с ненормална пигментация и неравномерен тен на кожата. Все по-усъвършенстващите се лазерни терапии свалят от „трона” пилинга и все по-успешно печелят битката с акнето.

Лазерните терапии вече доминират в дерматологията

Те лекуват успешно неравномерна пигментация, еритема (постоянно зачервяване) и широк спектър увреди на съеднителната тъкан. Доказано най-доброто в света за премахване на белези е Фраксел дуъл.

Наричат го „мерцедеса” на лазерните технологии. Засега в България тази умна машинка  може да се намери само при „кралицата” на пълната промяна-Евелина Борисова.

Лазерът - чудо премахва едновременно белези от акне и хирургия, лунички  и бръчки. Този дерматологичен комбайн съчетава 2 лазера в един.

Първият работи върху средния слой – дермиса и „изтрива” бръчките и белезите. Другият обработва епидермиса, където се образуват петната и луничките. Резултатът е видим и клинично доказан - естествено подмладена, чиста и свежа кожа. При това без болници и рискове за организма.

А що се отнася до разкрасяване и освежаване на кожата на лицето и тялото, до услугите на екипа на Евелина Борисова се допитват и доверяват много известни личност, сред които топ дизайнерката София Борисова, певицата Ивана...