Миналата година HBO GO добави изцяло нова секция, посветена на европейските сериали. С този ход показа, че европейските продукции не бива да бъдат отписвани или подценявани, защото и те могат да бъдат качествени.

HBO GO с нова секция за европейски сериали

HBO обича европейските сериали

Очакват ни девет сериала от Полша, Румъния, Унгария и Чехия

До края на годината остават още няколко седмици, но това не означава, че няма какво да гледаме. "В сенките" и "Глутница" се завръщат с трети сезон, а "На тъмно" и "Храна за любовта" пък са новите предложения до края тази година.

"В сенките"

В първите два сезона на румънската драма с елементи на комедия видяхме как Релу беше разкъсван от двойнствения живот, който живее. Официално всички знаят, че изкарва прехраната си като шофьор на такси, но всъщност малцина са запознати с това, че работи като събирач на дългове за влиятелен гангстер.

Във втори сезон видяхме колко сложни могат да станат нещата, когато дъщеря му се омъжи за сина на шефа му. В новия сезон както свободата му, така и цялостта на семейството му ще бъдат заложени на карта.

Трети сезон на "В сенките" ще бъде в HBO GO от 20 ноември

"Глутница"

От първите два сезона на полския сериал разбрахме, че на границата между Полша и Украйна могат да се случат много неща, които са крайно интересни и мистериозни.

И в двата изминали сезона убийства разбуниха духовете и бяха в центъра на събитията. В третия ще видим как пограничният патрул е задържал двама мигранти, които се опитват да избягат от Полша в Украйна.

Големият въпрос е какви са мотивите им и дали не крият нещо, а капитан Ребров отново ще стане център на събитията. Заради разследването ще му се наложи да изостави комфорта на офиса си и да се отправи към границата.

Трети сезон на "Глутница" ще бъде в HBO GO от 6 декември

"На тъмно"

Действието в новия чешки сериал се развива през повратната 1989 г. Съветският съюз се разпада, което кара цигуларката Мари и съпругът ѝ Виктор да се завърнат в Чехия след като 12 години по принуда са живели в Лондон.

Снимка 453490

Източник: HBO Europe

Завръщането им е обвързано с надеждата, че започналата промяна ще достигне и до страната. Много бързо обаче Мари разбира, че са допуснали голяма грешка. Скоро след завръщането им в Прага Виктор изчезва при неясни обстоятелства.

Мари, разбира се, няма никаква представа какво се е случило с него и дали изобщо е жив. Неизвестността я кара да започне собствено разследване. Оказва се, че тя не е единствената, която издирва Виктор - същото правят секретните служи на още няколко държави.

И шестте епизода на "На тъмно" са налични в HBO GO

"Храна за любовта"

Испанският сериал ще ни докаже, че храната и любовта вървят ръка за ръка. Лайа Коста и Гийермо Пфенинг влизат в главните роли на на абсолютно непознати мъж и жена, които откриват любовта на най-неочакваното място.

Снимка 453489

Източник: HBO Europe

Двамата се запознават съвсем случайно в приложение за храна и решават да се срещнат на живо. Бързо сверяват вкусовете си и разбират, че между тях има много повече общи неща, отколкото са предполагали.

От осемте епизода, режисирани от Изабел Койшет, трябва да разберем дали храната е добра основа да бъде започната нова любов.

"Храна за любовта" ще бъде в HBO GO от 25 декември