Цяла една година чакахме адаптацията на Netflix по романите на Анджей Сапковски за вещера Гералт от Ривия.

The Witcher, Хенри Кавил, Netflix, трейлър и премиерна дата на сериала по "Вещерът"

Вещера идва преди Коледа

Netflix обявиха премиерната дата на The Witcher

За щастие времето лети бързо и вече от цяла една седмица The Witcher е наличен в стрийминг платформата, а ние, разбира се, изгледахме осемте епизода на един дъх.

Като фенове на книгите първоначално съзряхме някои проблеми и детайли в сцени, които ни подразниха. Въпреки несъвършенствата си, сезонът е интересен и изпълнен с достойнства. С две думи - препоръчваме го.

Останахме доволни от играта на Хенри Кавил и сме особено впечатлени от изявите на Аня Шaлoтра

Голяма част от критиката също е забелязала първо проблемите и изказванията за дебютния сезон на The Witcher не са много ласкави. 

В Rotten Tomatoes рейтингът на сериала, даден му от критиците, е едва 56%. На противоположния полюс обаче е рейтингът от феновете - 93%.

Според Forbes, The Witcher толкова много се е харесал на хората, че е попаднал в най-високооценените оригинални продукции на Netflix в IMDb.

Новите филми и сериали на Netflix през декември

Новите филми и сериали на Netflix през декември

Краят на годината ще бъде епичен

Към момента на писане рейтингът на сериала в сайта е 8,7, което го поставя на крачка зад сериали като Narcos и Stranger Things и малко пред такива като The Punisher и Atypical.

Ще се върнем отново на ниските оценки на критиците, защото заради негативното си ревю Entertainment Weekly си навлякоха гнева на много фенове. Причината е, че двамата журналисти, които са гледали сериали и пишат за него, признават, че всъщност не са го гледали.

Единият журналист пише, че е изгледал само първите два епизода, а другия, че е видял първия и след това е прескочил директно на петия.

The Witcher, Netflix, Хенри Кавил и ще има ли сериалът и втори сезон

Ще видим ли Хенри Кавил отново като вещер

Netflix ни изненадаха

Според мнозинството от мнения, това е непрофесионално и няма как да се заключи дали сериалът е ужасен само от два епизода. Ние също сме на това мнение, защото първите епизоди ни оставиха с леко смесени чувства, но след това нещата си дойдоха на мястото и с нетърпение очакваме втория сезон.