Още с пускането си в края на миналата година The Witcher се превърна в един от най-гледаните сериали на Netflix.

The Witcher, Лорън Шмид Хисрич и как пандемията ще засегне втория сезон на сериала

Как пандемията ще повлияе на The Witcher

Лорън Шмид Хисрич дава яснота

И съвсем в реда на нещата последваха новините, че се работи върху втори сезон (чуха се и планове за общо седем), но коронавирусът прекъсна снимките. Те трябва да бъдат подновени другия месец, което можем само да се надяваме, че няма да повлияе много на пускането му в стрийминг платформата.

Въпреки това очакваме втория сезон през 2021 г., а докато търпеливо го правим от Entertainment Weekly разбираме, че Netflix готвят сериал за предисторията.

The Witcher: Blood Origin ще има задачата да ни върне много назад в историята, за да ни покаже как са се зародили вещерите - по-скоро как са създадени.

Сериалът ще има само шест епизода, а действието в тях ще се развива 1200 години преди тези в The Witcher и всичко ще се върти около историята на първия вещер, когато сферите се сливат и хората, елфите и чудовищата започват съжителството си.

Не е официално потвърдено все още, но най-вероятно Хенри Кавил, който в The Witcher влиза в ролята на Гералт от Ривия, няма да вземе участие в предисторията. Защото от книгите знаем, че Гералт е доста възрастен, но не чак толкова.

Деклан де Бара, който написа пилотния епизод на The Witcher, ще бъде изпълнителен продуцент, а същата роля ще има и създателката на познатия ни сериал - Лорън Шмид Хисрич.

Авторът на книгите - Анджей Сапковски, без когото нищо от това нямаше да бъде възможно, пък ще помага на екипа като креативен консултант.

Относно предисторията Де Бара казва следното: "The Witcher: Blood Origin ще разкаже историята на цивилизацията на елфите, преди нейния упадък. И най-важното - ще разкрие забравената история на първия вещер."

The Witcher, Ким Бодния от "Убивайки Ийв" и новото попълнение към сериала

Още един вещер влиза в The Witcher

Вторият сезон дава доста сериозни заявки

Към момента не се знае кога ще започнат снимките и кога горе-долу да очакваме The Witcher: Blood Origin, но се знае, че снимките ще протекат във Великобритания (където се снима и The Witcher).