Ясно е, че Netflix таят големи надежди The Irishman на Мартин Скорсезе да завладее публика и критика, и да спечели Оскар поне в няколко категории.

The Irishman, Netflix и какви проблеми изпитва стрийминг платформата с разпространението на филма

Проблемите, които изпитват Netflix с The Irishman

Войната продължава

Стрийминг платформата обаче няма да разчита само на The Irishman, а и на The King. Това става очевидно и от първия трейлър на филма.

The King е базиран на пиесата на Уилям Шекспир - "Хенри V", и ни среща с младия принц Хал (Тимъти Шаламе). Той е бунтар по душа и изоставя охолния живот, за да живее сред хората.

Плановете му за спокоен живот се объркват, когато баща му (Бен Менделсон) и настоящ крал на Англия умира. Тогава Хал трябва да седне на трона и да се оправи с цялата дипломатическа бъркотия, която е наследил.

Той е коронован като крал Хенри V и му се налага се да съзрее доста бързо в политически аспект. Естествено, верни съветници не му липсват - тях той намира в лицето на алкохолизирания рицар Джон Фалстаф (Джоел Еджертън) и на френския граф Луис (Робърт Патисън).

The King ще направи премиерата си на кинофестивала във Венеция, който започва днес, 28 август, след което ще се завърти в избрани кина в САЩ. Все още няма точна дата за премиерата му в Netflix, но се очаква това да се случи тази есен.