Много хора определиха The Irishman като киносъбитието на година (нищо че не е по кината), с което някак оправдаха и предварителните си очаквания към филма на Мартин Скорсезе. Дали обаче е така...

The Irishman, Робърт де Ниро, нов трейлър на филма и как са подмадили актьора

Подмладеният Робърт де Ниро

The Irishman е все по-близо

Бюджетът - над 160 милиона долара, не е никак малък, но Netflix са готови на всичко, за да повторят и дори надминат успеха на "Рома" на Алфонсо Куарон на тазгодишните Оскари.

След около месец, когато излизат номинациите, ще разберем и дали The Irishman ще има шанс за Оскар. Със своите над три часа продължителност обаче филмът е измъчил доста хора.

Според We Got This Covered, в социалните мрежи не липсват коментари, според които филмът на Скорсезе е скучен, а действието се развива прекалено мудно и бавно.

Според други пък The Irishman e по-дълга и скучна версия на "Добри момчета" (1990 г.), а Робърт де Ниро и Джо Пеши са бледи сенки на силните си години.

„Ирландецът”, Чарлз Бранд, The Irishman и книгата, на която е базиран филмът на Netflix

„Ирландецът” и на български

Книгата, на която е базиран филмът на Netflix, е вече в продажба

Има и такива, които също намират филма за скучен, но продължават да смятат, че Мартин Скорсезе е един от най-добрите режисьори в Холивуд. Ако не друго, то всичко това поне доказва теорията, че The Irishman не е за всеки вкус.