Решихме да се отдадем на малко по-образователни четива в предстоящия уикенд. Затова сме подбрали книги, които не са художествена литература, а би трябвало да са полезни за различни аспекти на живота ни.

Снимка 489303

Източник: Колибри

"Тълкуване на сънищата"

Това е първото пълно издание на знаковия труд на бащата на психоанализата Зигмунд Фройд. Книгата излиза през 1900 г. И от тогава до днес продължава да предизвиква бурни спорове, подобно на личността на автора си. Той иска да даде отговор на въпроси като откъде идват сънищата, можем ли по тях да съдим за психическото си състояние, какво научаваме за себе си от тях.

Изд. Колибри, 30 лв.

Снимка 489302

Източник: Бард

"Обзавеждане и стил"

Година след издаването си в Швеция, на български излиза книгата на Фрида Рамстед, която стои зад един от най-популярните блогове за интериор - Trendenser. Тя разкрива тънкостите в обзавеждането на дома и дава ценни съвети за това как да се погрижим за удобството и хармония в него, без да се подвеждаме по модерни тенденции.

Изд. Бард, 25 лв.

Снимка 489304

Източник: Locus

"Как да говорим с всеки във всяка ситуация"

Колко хора се чувстват комфортно, ако трябва да влязат в стая, пълна само с непознати? Сигурни сме, че са много малко. Точно техните тайни обаче разкрива книгата на Ема Сарджънт и Тим Фиърън. Тя ни дава стратегии как да действаме в подобни ситуации, идеи за теми, на които да водим разговор, как да овладеем нервите си и да постигнем хармония с човека срещу нас.

Изд. Locus, 18 лв.