Едва ли има човек, който да не е чувал за Мартин Скорсезе - човекът, заслужил мястото си в историята на киното като един от най-добрите режисьори. Какво обаче ще се случи, ако Скорсезе не хареса някой филм... Защото той - оказва се - не харесва филмите на киновселената на Marvel.

The Irishman, Робърт де Ниро, Ал Пачино, Netflix първи трейлър на филма на Мартин Скорсезе

Първи трейлър на The Irishman с Робърт де Ниро и Ал Пачино

Задължителен за гледане филм

В интервю за Empire легендарният режисьор казва, че се е опитвал да гледа филмите, но не е успял, просто защото за него те не попадат в графата кино.

Скорсезе дори ги сравни с увеселителни паркове, в който актьорите правят всичко по силите си, за да забавляват хората въпреки обстоятелствата.

Това, което куца в тези филми според него, е, че няма многопластовото изграждане на образите, на които им липсват и дълбоки емоции.

Разбира се, това изказване на Мартин Скорсезе не се прие много добре от всички. Самюел Л. Джаксън, който също е част от киновселената на Marvel, каза, че всеки има право на мнение. Според Джаксън да кажеш, че филмите за супергерои не са кино, е все едно да кажеш, че Бъгс Бъни не е смешен.

Джеймс Гън, който режисира първите два филма за "Пазителите на галактиката", а в момента работи по "Отряд самоубийци 2" на DC, използва Twitter, за изрази несъгласието си със Скорсезе.

Marvel, киновселената им, филмите, които ще излязат през 2021 г. и защо това ще бъде най-силната им година

Защо 2021 г. ще бъде най-силната за Marvel

Ще бъде епично

Гън написа, че Мартин е в топ пет на любимите му режисьори, но не разбира защо съди филмите му, без дори да ги е гледал. Джеймс Гън написа и че изказването на именития му колега няма да промени факта, че той го обича и очаква с нетърпение да види The Irishman.