"По дрехите посрещат, по ума изпращат" - тази народна мъдрост може да не е любима на всеки, но няма как да отречем, че до голяма степен почива на истината. Дрехите и външният ни вид са "лицето" ни пред света, особено когато за първи път се срещаме с важни са самите нас хора или държим да направим добро впечатление. Доколко обаче те отразяват истинското ни "Аз"? Консултантите по личен стил и цветове са тук, за да помогнат в тази задача.

Пенелопе Крус е "зима"

Източник: GettyImages

Пенелопе Крус е "зима"

Румяна Пенева е един от най-популярните консултанти в тази сфера, а книгата й "Личният стил: как облеклото променя" е верен помощник в това да открием личния си стил и да го превърнем в свои оръжие. Както самата тя пише: "Личният стил" е за всеки, който иска да направи крачка към промяната и да внесе повече увереност, красота и радост в живота си."

Снимка 424611

Източник: Софтпрес

На 128 страници са синтезирани основните концепции, свързани с личния стил и цветовите характеристики. Описаните са четирите цветови типа: "пролет", "лято", "есен" и "зима, както и шестте основи стила на обличане: класически, драматичен, естествен, романтичен, ангелски и игрив.

Кейт Мос, облечена "класически"

Източник: GettyImages

Кейт Мос, облечена "класически"

Съветите, споделени от Руми Пенева в "Личният стил: как облеклото променя", ни помагат да лесно и хармонично да комбинираме дрехите в гардероба си, да подбираме правилните за нас по време на шопинг, да подчертаем силните си страни и да изразим истинската си същност с помощта на облеклото и грима.

Част от цветовете на "лятото"

Източник: Instagram / FRAEONA

Част от цветовете на "лятото"

"Личният стил: как облеклото променя" (14.99 лв.) е в книжарниците от изд. "Софтпрес". Повече за Румяна Пенева и работата й като консултант по личен стил и цветове има тук.