Кой каза, че физическите книги вече не са мода? Джеймс Тревино не само има много от тях, но ги събира и превръща в произведения на изкуството.

Любовта му към книгите се изразява в няколко форми, които включват четене и споделяне на невероятни колоритни автопортрети, които отнемат часове, за да бъдат направени.

Джеймс Тревино е на 24 години от Румъния и прави нещо, което нарича Bookstagram - общност в Instagram за хора, които очевидно обичат да четат.

Започва с ангелска серия, на която е с крила, направени от книги, защото има странна мания към ангели и свръхестествени същества.

За момента Джеймс Тревино има около 1200 книги, с които реализира визуалните си проекти.

Част от колекцията - обикновено класически романи, принадлежи на бащата на Джеймс, но създателят на Bookstagram признава, че не си пада много по старите произведения.

Младото момче споделя, че не се занимава да ги подрежда, освен ако няма конкретна идея за снимка.

Обикновено, Джеймс Тревино вади книгите, поставя ги на пода, а негова приятелка прави няколко снимки, без той да присъства, за да разберат дали се вписват добре в идеята им.

За да изберат най-добрият кадър с присъствието на Джеймс обаче, се налага да снимат над 100 пъти, като целият процес отнема от два до три часа на снимка.

Плетене и фотография в кадър

Под плетено прикритие

През погледа на един фотограф