Всички се сещаме какво предизвика през 2014 г. появата на "Истински детектив" - сериалът, в който Уди Харелсън и Матю Маконъхи бяха детективи, готови на всичко, за да разрешат няколко мистериозни убийства. Действието се развиваше в осем епизода и в три основни линии, обхващащи три различни времеви периода, и този заплитащо-разплитащ подход беше просто супер.

Година по-късно дойде и вторият сезон с Винс Вон и Колин Фарел. Дали заради високата летва, която първият остави, или просто защото не се получи "магията" (както често се случва с вторите сезони), но вторият "Истински детектив" разочарова много хора.

Четири години по-късно, HBO се връща към сериала с идеята да докаже, че може да върне стария блясък в очите на зрителите, които си падат по заплетени криминални истории.

В стремежа си да се доближи до стореното от Харелсън и Маконъхи, HBO дава главната роля на детектив Уейн Хейс на носителя на "Оскар" Махершала Али. А формулата е същата: разделен в три отделни времеви периода сюжет - точно като в добрия стар първи сезон.

Снимка 399462

Източник: HBO

Не е трудно да се досетим, че Уейн Хейс и партньорът му Роланд Уест (Стивън Дорф) ще затънат до шия в случай, който няма да им даде мира.

Всичко започва през 1980 г., когато изчезват 12-годишно момче и неговата 10-годишна сестра. Детективите са едни от първите, отзовали се на сигнала на отчаяния баща, и започват незабавно да разглеждат всички възможни сценарии.

Вторият времеви период ни праща десет години по-късно, когато случаят е вече решен, но детектив Хейс е привикан, за да разкаже какво се е случило. И всичко това си има логично обяснение, защото (подобно на първия сезон) полицията само си е мислела, че е разрешила случая.

Снимка 399463

Източник: HBO

Третият период пък е през 2015 г., когато детектив Хейс е пенсионер, но решава да застане пред камерата и микрофона на журналистка, заровила се в събитията отпреди 35 години. Това обаче няма да бъде никак лесно, защото случилото се ще отключи и други лични спомени - по-дълбоки, отколкото някой би предположил.

Премиерата на първите два епизода на "Истински детектив" е на 14 януари от 20 ч. по HBO.
Епизодите ще бъдат налични от сутринта в HBO GO.