Първият епизод на сезон 2 на "Големите малки лъжи" оправда очакванията - видяхме всички героини почти в обичайния им облик (с изключение на Бони, която страда от вина). Видяхме и откъде ще дойде конфликтът в новия сезон - от майката на Пери Мери Луиз (блестяща Мерил Стрийп), която иска да разбере какво точно се е случило със сина й. Следват сюжетни разкрития.

Снимка 428472

Източник: НВО

Един от най-обсъжданите моменти от епизода се оказа сцената около масата за вечеря, където Селест (Никол Кидман) седи заедно със синовете и свекърва си. Последната решава да покаже колко страда с един стряскащ крясък. За нас обаче "звездата" на епизода беше моментът, в който Рената (Лора Дърн) се снима за корица на списание.

Шефка на венчър капитал компания с бляскав дом и "изрядно" семейство, Рената е олицетворението на силната съвременна жена. На фона на песента на Даяна Рос "It"s My House" тя позира през страхотния си басейн, облечена в блестяща червена рокля и секси чизми. Тя се шегува с екипа, дошъл за фотосесията, че не разбира защо жени на високи позиции позират винаги скромно.

Снимка 428473

Източник: НВО

Дизайнерката на сериала Аликс Фридбърг обяснява именно с това избора на тоалет за Рената в този епизод. Роклята Roland Mouret, сутиенът La Perla и чизмите Christian Louboutin целят да покажат "жената на висока позиция, това че може да е едновременно властна и секси".