Този уикенд съвсем условно минава под знака на лилавия цвят. Той е единственото свързващо между трите книги, които сме подбрали за него, всяка от коренно различен жанр от останалите.

Снимка 509316

Източник: Enthusiast

"Беззвездното море"

Ерин Моргърстърн е име, добре известно на всеки почитател на фентъзи жанра. Дебютният й роман "Нощният цирк" спечели няколко награди и беше в бестселър листата на New York Times. Вторият й роман ни пренася под земната повърхност на бреговете на Беззвездното море, където сред лабиринт от тунели и зали всеки, който търси, може да намери своята врата. Закари Езра Роулинс е от търсещите.

Изд. Enthusiast, 22 лв.

Снимка 509314

Източник: Жанет-45 / колаж / Ирена Игнатова

"Авария на края на галактиката"

Новият сборник с разкази на Етгар Керет всъщност ще излезе в първия ден от следващата седмица, но нямахме търпение да го представим. С ръка на сърцето може да кажем, че израелският автор е един от най-добрите съвременни "кратки разказвачи", в чиито истории смешното и тъжното се редуват, преплитат и заиграват едно с друго по необичаен начин. Новите 22 разказа са преведени на български от Жозеф Бенатов.

Изд. Жанет-45, 14 лв.

Снимка 509315

Източник: AMG Publishing

"Реквием в събота"

Ники Френч е псевдоним не на един, а на двама автори - Ники Джерард и Шон Френч, а психотерапевтът Фрида Клайн е главна героиня на поредица техни психологически трилъри. "Реквием в събота" е един от тях и разказва за тежката съдба на момиче, осъдено за убийството на родителите си и затворена в охранявана психиатрична клиника. Клайн приема да се срещне с нея, а нещо в цялата ситуация я убеждава, че момичето не е убиец, а жертва.

Изд. AMG Publishing, 19.95 лв.