Имаме чувството, че "Анатомията на Грей" върви от цяла вечност. И не е само чувство, защото направо си израснахме с този сериал.

Сандра О, "Анатомията на Грей", "Убивайки Ийв" и коя е новата любов в живота ѝ

Коя е новата любов в живота на Сандра О

"Анатомията на Грей" вече не е в списъка

С 16 сезона и над 360 епизода не може и да си помисли да стъпи на малкото пръстче на "Дързост и красота" (над 5000 епизода), но това не означава, че не е дълго продължил сериал. Скоро очакваме и 17-ти сезон, снимките на който бяха прекъснати заради пандемията.   

За всички тези сезони доста актьори се смениха, като това важи и за тези в главните роли. Само и единствено актрисата Елън Помпео (Меридит Грей) остана вярна на продукцията.

Според Vanity Fair, в разговор за подкаста Jemele Hill is Unbothered Помпео разяснява и защо все още е част от сериала. И отговорът ѝ не ни изненадва много, защото всичко опира до парите.

"Детството ми не беше особено щастливо. Затова за мен беше важно да имам дом и щастливо семейство, за да се запълни тази празнина в сърцето ми."

Ето защо Елън Помпео признава, че е предпочела парите, които участието в "Анатомията на Грей" ѝ осигурява, пред преследването на други роли.

В момента тя е сред най-високоплатените актриси в сериали, но за да стигне до това положение, е положила много труд и е паднала сериозна борба.

Елън Помпео - от дъщеря на наркоманка до най-скъпата тв звезда

Елън Помпео - от дъщеря на наркоманка до най-скъпата тв звезда

"Бях прецакана", казва звездата от "Анатомията на Грей"

През 2018 г. Помпео каза, че вече бившият ѝ колега от сериала Патрик Демпси е отказал да я подкрепи в искането ѝ за равно заплащане. Преди напускането на Демпси той взимаше повече пари от Елън Помпео, въпреки че именно около нейната героиня се върти целият сериал.