"Три билборда извън града" бе обявен за филм на годината от Британската киноакадемия.

Продукцията бе провъзгласена и за най-добър британски филм, като спечели общо пет награди - за сценарий, за най-добра главна женска роля (Франсис Макдормант), поддържаща роля (Сам Рокуел), и сценарий (Мартин Макдона).

Най-официалните гости - принц Уилям и Кейт Мидълтън

Източник: GettyImages

Най-официалните гости - принц Уилям и Кейт Мидълтън

Мексиканецът Гийермо дел Торо спечели наградата за режисура за "Формата на водата". Филмът му бе най-номинираният на вечерта - с общо 12 номинации, но загуби в главните категории от "Три билборда извън града". 

Очаквано, Гари Олдман получи наградата за превъплъщението си в Чърчил в "Най-мрачният час", а операторът Роджър Дийкинс добави още една награда за работата си в "Блейд Рънър 2049". Алисън Джини получи наградата за поддържаща роля в "Аз, Тоня".

Бременността се отрязява добре на херцогинята

Източник: GettyImages

Бременността се отрязява добре на херцогинята

Херцогинята на Кеймбридж, Катрин Мидълтън, демонстрира стил, макар че вече е в напреднала бременност. Въпреки че дрескодът на церемонията отново бе в черно (заради движението Time's up), Кейт облече тъмнозелена дълга рокля с черен колан, с която демонстрира уважение към борбата на актрисите в шоубизнеса, но и се разграничава дискретно от проблемите, които раздират света на киното през последната година. 

Кралското семейство изключително рядко взима страна по политически проблеми, и не е изненадващо, че Кейт е избрала да остане неутрална.