Колкото по-студено става, толкова по-малко ни се излиза навън. А какво остава да се занимаваме с тренировки на открито. Тези три книги обаче ще ни мотивират - посветени са на най-популярния спорт в света.

Снимка 506234

Източник: Enthusiast

"Баста"

Книгата на Едвин Схон е първата официална и пълна биография на Марко ван Бастен - един от най-уважаваните и енигматични футболисти на всички времена. Пред автора ван Бастен споделя неразказвани досега истории, както и снимки от личния си архив.

Изд. Enthusiast, 20 лв.

Снимка 506233

Източник: Кръг / Колаж / Ирена Игнатова

"Тайната история на българския футбол"

На 300 страници Станил Йотов прави опит да събере най-интересно, развивало се зад кулисите на най-популярната игра у нас. Книгата започва с политическите вмешателства във футбола във времената на комунистическия режим у нас, за да стигне до прехода от 10 ноември, Иван Славков и славното лято на 1994 г.

Изд. Кръг, 18 лв.

Снимка 506235

Източник: Сиела

"Клоп"

Пет години, след като застана начело на "Ливърпул", отборът извоюва шампионската титла в Английската висша лига. Юрген Клоп завинаги ще е в сърцата на феновете на отбора, но преди да стигне до него е преживял много други неща. За тях пише Антъни Куин в биографията на треньора, а разказът му се простира чак до юни 2020 г.

Изд. Сиела, 14.90 лв.