Крийетив директора и главен дизайнер в BioWare, Джейм Оулън разкри повече информация около NPC придружителите в Star Wars: The Old Republic.

Оказва се, че те няма само да се присъединяват към вас, но могат да бъдат повлияни от вас и важна част от историята в играта.

Те ще варират от дроди до извънземни, от принцеси до пирати, като всеки клас има уникален мироглед, начин на коментиране, характер и начин, по който ви помага в битката.

"Придружителите ще имат значителна роля в преживяването на играчите. Те са интегрална  част от историята му. Те ще се намесват по време на разговори, за да изложат своите виждания над проблема. Ще коментират, докато играча разкрива света. В битките ще могат да изпълняват различни роли: на танкове, на DPS, на лечители", разкри Оулън пред IGN.

"Играчите ще могат да повлияват на оценката на придружителите им, дори ще могат да им променят моралната гледна точка. Това зависи от това кой е придружителят и каква роля играе играчът във вселената на Star Wars.

"Някои от тях ще могат да бъдат примамени към тъмната страна, докато други ще могат да бъдат спасени.  Някои ще стават силни и независими с напредването на историята, докато други могат да бъдат пребивани и унижавани, докато не станат предани роби на господаря си. Това ще става, чрез системата "Affection", която наподобява малко Dragon Age. Т.е, ще може да променяте мнението на партньора ви, чрез действия, думи и дори подаръци", разкрива още Джейм Оулън