Сериалът „Смешно отделение"(„Scrubs") се превърна в хит навсякъде по света, спечели симпатията на критиката и си осигури верни фенове. Но за огромно съжаление на почитателите му, започнаха снимките на седмия му последен сезон.

Създателят Бил Лоурънс и звездата Зак Браф (в ролята на Джей Ди) споделят, че със задаващия се край на сериала и двамата са налегнати от носталгия. Въпреки това, Браф и Лоурънс имаха волята да направят едно пътешествие назад по пътя на спомените.

Интересът към сериала дойде от това, че успява ефективно да сменя тона от драма към комедия.

Ето и какво коментира Лоурънс по този въпрос: „ Обичах това, че запълвахме празнината между някакси шантавата комедия и емоционалната драма на епизодите...Най-много ми харесва първият епизод от началото на първата година. Той има такова голямо значение за мен, защото тогава имахме трима различни пациенти, като и тримата загинаха. Всеки герой си имаше пациент, а ние убихме всичките."

Лоурънс също така коментира как шоуто понякога се пропива от трогваща драма.

„Хареса ми как убихме героя на Брендън Фрейзър, хареса ми защото така за мен шоуто доказа, че не е по- лошо от никоя друга драма "

Браф, който изгря на екрана с филма „Garden state", споделя: „Мисля да се насоча към нещо по-драматично и вероятно аз ще го режисирам. Искам да кажа, че пак ще е примесено с много смях, може би ще е нещо от сорта на черна комедия. Искам да опитам от всичко и точно в този момент от живота ми искам да опитам нещо по-драматично."