Linkin Park ще издадат новия си албум "A Thousand Suns"на 14 септември в САЩ, това съобщи групата на официалната си страница вчера.Първият сингъл от новия диск ще е "The Catalyst", която трябва да се завърти по радио ефира и музикалните канали още през август.

Продуценти на тавата отново са Рик Рубин и Майк Шинода, които през 2007 г. успешно си сътрудничиха върху направата на миналия албум на Linkin Park - "Minutes to Midnight".

Бандата ще стартира и конкурс на личната си траница в MySpace, където техни фенове ще могат да записват песни използвайки части от парчета на Linkin Park. Печелившите ще получат шанса да се появят в новия албум на групата.

"Албумите ни се основават на това кои сме всъщност ние като група, и запазвайки място за наш фен, който да свири в някое от парчетата ни, е начин да изразим своята преданост към тях (феновете)", коментира Майк Шинода.

"Феновете продължават да ни изпълват с енергия с тяхното посвещение и креативност, така че мисля ще свършат страхотна работа", допълва той.

Предишния албум на Linkin Park Minutes to Midnight бе продаден в над 3 милиона копия.