Сър Елтън Джон е едно от най-големите имена на  музикалната сцена, с кариерата продължаваща вече четири десетилетия и надали някой от родните му фенове е предполагал, че ще успее да го види на живо, но се оказа, че мечтите могат да се сбъдват.

Столичният стадион "Локомотив" се оказа арената на тази приказка за мнозина. Може да се поспори, дали това бе най-удачното място за провеждането на концерт от такава величина, предвид факта, че множество фенове бяха попаднали в пропускателната анархия и някои от тях влязоха, чак 40 минути след началото на шоуто.

Елтън Джон излезе в 20:15, седна на любимото си място зад пианото и приказката започна. Без фанфари и излишна помпозност, нещо което може би бе леко неочаквано, предвид изискванията на музиканта за тристайния му апартамент и специално подредените цветя.

През първият един час той наблегна на по-нови парчета, които трудно можеха да бъдат различени едно от друго от нетренирано ухо, а реакцията на публиката показваше, че са дошли за това. Но нещата се оправиха след  брилянтната 10-минутна импровизация на "Rocket man", която бе граничната песен. Ако преди нея публиката бе ялова и не се интересуваше много от това, което става на сцената, то след нея започна "Онова", за което бяха дошли всички.

Хитовете заваляха един след друг - "Sacrafice", "Don't Let Тhe Sun Go Down on Me""Sorry Seems Тo Be Тhe Hardest Word" и прекрасната "Candle In The Wind."

Публиката варираща на възраст от 15 до 70 години, от всякакви социални слоеве, припяват, танцуват и се любуват на един от най-великите музиканти на нашия век.

Но нещо липсваше.

Да, професионализъм и музикална гениалност струяха от хората на сцената, нямаше някакво уникално танцово или визуално шоу, но и никой не го е очаквал, но гледката на поседналите на тревата хора, навяваше мисли, че нещо има. Може би жегата,семките и разредената бира попречиха на  публиката да се отпусне.

Два часа и половина продължи всичко и въпреки липсата на "дух" сред голяма част от публиката, си заслужаваше. Не е като всеки ден да идва едно от най-големите в музиката.