Трудно е да повярваме, че компания на само 10 години може да предлага подобно разнообразие, качество и достъпност, както го прави Xiaomi.

За да отпразнува юбилея си, компанията готви няколко изненадващо футуристични джаджи, като засега чуваме слухове за уникално мощен и красив смартфон и още няколко продукта.

Един от тях наскоро бе показан официално и представлява OLED телевизор с напълно прозрачен екран.

Снимка 491861

Източник: Xiaomi

Моделът се казва Mi TV LUX OLED и използва Transparent OLED технология (TOLED), която елиминира едрите компоненти от панела и оставя в него само тънки проводници с диоди.

Всички кабели, чипове и големи проводници са внедрени в овалната кутия под самия екран.

Отзивите са, че картините изглеждат сякаш левитират в пространството, а когато телевизорът е изключен той не заема толкова визуално пространство, именно защото екранът е като леко затъмнен прозорец.

Снимка 491862

Източник: Xiaomi

Разбира се, телевизорът може да се ползва като конвенционален такъв и да прикачваме към него конзоли и външни компоненти.

Xiaomi и патентът за смартфон с отделение за безжични слушалки

Xiaomi патентова смартфон с отделение за слушалки

Дано така ги губим по-рядко

Засега моделът ще е наличен само в Китай на цена от около 7200 долара, но служи като индикатор за иновациите и новите идеи в сегмента, които, както добре знаем, достигат и нашите ширини - рано или късно.