Xiaomi не спира да показва, че иновациите и вслушването в нуждите на потребителите са част от основната стратегия на компанията.

Безжичните слушалки, особено малките, които забравяме в ушите си с дни и често губим, изглежда са следващото значимо начинание на компанията.

Проблемът с честото губене може би ще бъде решен, ако съдим по патент за смартфон на Xiaomi, който наскоро плъзна из интернет.

Снимка 490438

Източник: LetsGoDigital

Изображенията от LetsGoDigital, направени по патентните рисунки, разкриват телефон със специални отделения в горната част, предназначени за съхранение на чифт слушалки.

Силно се надяваме тези графики да са само прототип и финалният дизайн на слушалките да бъде поне малко по-атрактивен.

Samsung Galaxy Buds Live и какво знаем за новите слушалки

Galaxy Buds Live - силен шамар за AirPods Pro

Сериозно предизвикателство за AirPods Pro

Към момента те изглеждат доста постно, ако ги сравняваме с Galaxy Buds+ на Samsung или AirPods Pro на Apple.

Изглежда идеята на Xiaomi е слушалките да се зареждат от батерията на телефона и да са винаги лесни за прибиране и изваждане. Дали ще ги губим по-рядко - засега не можем да знаем, но виждаме логиката на Xiaomi.

Снимка 490437

Източник: LetsGoDigital

Възможно е слушалките да служат и като говорител, когато са прибрани в апарата, но това засега са по-скоро предположения.

Xiaomi и патентът за смартфон със седем “скрити” камери

Телефонът на Xiaomi със седем “скрити” камери

Бройката продължава да расте

Самият патент също не обещава, че подобно устройство ще влезе в поточната линия на китайската копания, но все пак е ориентир за посоката, в която инженерите на Xiaomi гледат.