От 1 юли ще можем да направим предварителна заявка продукт, дело на компанията Wow Stuff, който е може би най-ефективното копие на "мантията-невидимка" от вселената на Хари Потър, попадало пред очите ни до момента.

The Harry Potter Invisibility Cloak е сравнително семпло наметало, което от едната си страна е изцяло зелено. Мантията не разполага с никакви магически елементи и определено няма да изчезнем, когато я наметнем.

Идеята обаче е, че можем да станем невидим в снимки и видеа, благодарение на специално приложение, което разпознава зеления цвят на наметалото и го заменя с детайли от средата около нас.

Това е същата технология, която се използва при заснемането на филми и при метеорологичните прогнози по телевизията, където зеленият екран зад водещия е за дигитално превърнат в карта.

Harry Potter: Wizards Unite е следващият Pokemon Go

Кой е следващият Pokemon Go

Мобилната игра изглежда още по-обещаваща и “зарибяваща”

Щеше да е готино, ако мантията действително можеше да ни позволи да се промъкваме незабелязано насам-натам, но, уви, за момента ще можем да я използваме, само за да развеселяваме приятелите си с глуповати видеа и снимки, в които "изчезваме".