Тази вечер Юлиан Вергов ще прекрачи прага на МБАЛ "Св.Кирил" като новия директор на болницата - доцент Виктор Банков. Пристигайки като пациент, Банков ще изненада екипа още в първите минути на своята поява. Самоличността му бързо ще бъде разкрита, но това ще се окаже едва началото за поставянето на нови условия и ескалиране на отношенията в спешното отделение. 

Любовните двойки и професионалните екипи бързо ще попаднат в полезрението на новия директор, който няма да скрие отношението си към личните проблеми на територията на болницата. Сред първите жертви на Банков изненадващо ще попадне сестра Жекова, която ще се опита да балансира между реда в спешното и обгрижването на Коко.

Сблъсъците ще се задълбочат след решението на директора да наблюдава всяко движение в работния процес и коридорите на болницата. След завръщането си от Лондон Виолета Захариева бързо ще осъзнае, че Банков не може да бъде манипулиран, а познатият й подход, няма да бъде приложим в директорския кабинет.

Междувременно Калин ще преживее още един голям удар в личния си живот, а операционната ще се превърне единственото бягство от действителността. Д-р Хинова и д-р Мазов ще направят нова крачка към създаването на дете, но този път ще потърсят помощта на колеги и приятели в болницата.