Тази вечер във VIP Brother live, от 20.00 часа по NOVA, ще проследим първите за сезона номинации очи в очи. Всеки от Съквартирантите ще се изправи срещу останалите, за да посочи кой и с какви мотиви иска да предложи да изгонване от Къщата, а неподправените им реакции зрителите ще проследят на живо.

Категоричният отказ на Миглена да се превърне в послушно кученце доведе след себе си такива сътресения, че седмица по-късно всички продължават да се занимават с това. В гнева си, че няма да чуе своя любим, Глория се закани да сложи разхлабителни в храната на Меги. Дамата в червено беше предупредена от Емануела, но въпреки това изяде купичката си с мюсли.

Тази вечер ще видим искането на Миглена Big Brother да се занимае със случая и да накаже извършителя, защото, непосредствено след вечерята си, тя е имала стомашни неразположения и настоява това да се третира като физическа агресия.

Големият брат ще повдигне следствено дело срещу неизвестен извършител, а Съквартирантите ще получат задача да разследват случая като истински съдебен казус. В случай, че някой наистина е извършил престъплението и това бъде доказано, той ще претърпи сериозни последствия.

След последните елинимации в петък, Къщата ще се превърне в истинско бойно поле. "Пощата на номинираните" и конкретно въпросът на Жана към номинираната Ирина "от къде идва всичката тази злоба и желание да контролираш всичко и да палиш огъня във всеки проблем" ще докара лагерите до закани за открита война. Телевизионната водеща ще обяви, че приема игнорирането на Жана като лична мисия в шоуто, а Жана ще се закани да направи всичко възможно Ирина да е следващата, която ще напусне Къщата.