Приятелски голф турнир, неустоими нови вина и перфектна комбинация от европейска и азиатска кухня. Турнирът беше за 40 души, вината - от една от най-популярните български изби Four Friends, а менюто - от мастър шеф Виктор Ангелов и шеф Милен Панчов.
На всичко това се насладиха гостите на третия голф турнир и гала вечеря Four Friends for Friends в слънчевия петък, 13-и, в Голф клуб "Св. София".
Състезанието се проведе в отбори по двама във формат скрамбъл в кръг от 9 дупки. Сред участниците бяха едни от най-добрите български голфъри, известни бизнесмени и ценители на гурме културата.
На първо място се класира двойката Млада и Милко Ангелови с 22 точки, а техни подгласници станаха Александър Добрянов-Ангелина Добрянова и Ватко Бешлиев-Николай Робев с по 21 точки.
Източник: St. Sofia Golf Club & SPA
Победителите
Наградата за Най-дълъг удар при дамите заслужи Ангелина Добрянова, а при мъжете Румен Стоянов.
Другите специални награди - за Най-близо до флага отидоха при Мариета Митева и при Янаки Янакиев. Всички призьори получиха и специална селекция вина Four Friends.
Кулминацията на празника на голфа и виното бе вечерята в изискания ресторант на клуба, на която бе представена новата реколта с марка Four Friends.
Източник: St. Sofia Golf Club & SPA
Шеф Виктор Ангелов
Свежи бели вина с изразен плодов вкус бяха сервирани с татаки от червен тон и парфе от гъши дроб.
Плътният рубинен цвят и шоколадов нюанс на каберне фран намериха отлично допълнение в телешкото с азиатски сос, а шедьовърът на марката - Black Shadow, разгърна палитрата си от вкусове в компанията на сладолед от тиква върху поширана круша.
Източник: St. Sofia Golf Club & SPA
Петър Илиев, главен технолог на винарска изба Four Friends
Вината бяха представени от главния технолог на избата Петър Илиев. В края на вечерята той поднесе специално десертно вино Four Friends, което предстои да бъде пуснато на пазара.
Винарската изба Four Friends разполага с над 40 хектара лозови насаждения в най-подходящия за отглеждане на грозде регион в България - Тракийската низина. Имението се намира в землището на с. Горно Ботево, източно от Стара Загора.
Първите лозови насаждения от сортовете мерло, каберне совиньон, каберне фран и пти вердо са засадени тук през 2006 г. след внимателно проучване на терена, климата и почвените условия в региона.
Вината Four Friends се произвеждат по класически технологии с изключително много ръчен труд - това в голяма степен определя и тяхното високо качество.