Финландия винаги е била обвита от малко повече магия и загадъчност от останалите скандинавски държави. Причината може да е в особения й език, който прави не само пътуването там, но и четенето на източници от тази държава по-трудно. Или пък в прословутата интровертност на финландците.

Снимка 380488

Източник: iStock

Допълнителната приказност на тази страна идва и от невероятната й и почти непокътната природа - нещо, с което местните се гордеят. И дори имат специфични думи за различни природни феномени и явления.

Снимка 380490

Източник: iStock

Такава е ruska - буквално означаваща "есенни листа", но носеща и много допълнителни значения. Като детските спомени за разходки сред природата преди зимния сняг и студ, както и красиво обагрените в червено, златисто и кафяво дървета, храсти и мъхове.

Снимка 380489

Източник: iStock

Финландците се наслаждават на ruska от септември до края на октомври - идеален период за пътешествие до скандинавската държава преди зимния студ и мрак. Ако се отправим малко по на север - в Лапландия, може да видим не само пъстрата природа, но и северното сияние. По това време там арктическата нощ вече се е завърнала.