Париж си остава вечната класика, когато говорим за градове на любовта. Но има още много места по света, където ще се почувстваме като в приказка.

Амстердам

Столицата на Холандия мнозина свързват с лалетата или пък употребата на забранени в нашата страна субстанции. Но истината е, че градът има и друга, доста романтична страна.

Снимка 330305

Когато забави своето темпо вечер, Амстердам предлага спиращи дъха гледки, особено по поречието на река Амстел. Може да се разходим с корабче по нея или да вечеряме на свещи в някой от малките ресторанти наоколо.

Барселона

Испанският град има своя неповторим чар, оценен от всеки посетител. Той е точната дестинация не само за ценителите на изкуството, но и за влюбените.

Снимка 330309

Kрасивите залези и многобройните забележителности, където да си направим селфи с любимия човек, превръщат Барселона във все по-посещаван град.

Севиля

Друг испански град, който си заслужава да му отделим поне ден. Забележителните гледки са не една и две, както и ресторантите, подходящи за романтична вечеря.

Снимка 330307

Всички, посетили Севиля, са на мнение, че градът е подходящ както за нови двойки, така и врели и кипели в любовта, търсещи своето ново любимо място.

Венеция

Тя е италианският Париж. Романтичните разходки с гонодола тук гарантират незабравими спомени. Със сигурност ще се върнем от Венеция по-влюбени и доволни, че сте били там. 

Флоренция

Красиви сгради, вкусна храна, качествено вино. Всичко предразполага към романтика. Главният град в Тоскана не е толкова пренаселен от туристи, както други, което дава и повече възможности за усамотение с любимия човек на фона на красиви пейзажи.

Брюксел

Столицата на Белгия свързваме най-вече с европейските институции. Но забележителната архитектура на града и неговият дух го превръщат и в идеална дестинация за романтичен уикенд с половинката. А и белгийският шоколад ще ни накара да се влюбим още повече.

Снимка 330385

Будапеща

Още една европейска столица, която рядко свързваме точно с романтика. А в нея тя е в изобилие, стига да имаме очи и сърце да я видим и усетим.

Снимка 330308

Със сигурност ще видим и река Дунав от нова перспектива - такава, каквато България трудно би могла да ни даде. Най-доброто време за посещение на Будапеща са месеците август и септември.

Дубровник

Перлата на Адриатика е често предпочитана дестинация за меден месец в Европа. И това въобще не случайно.

Снимка 330299

Освен като морски курорт, Дубровник се слави и като романтично местенце, предлагащо възможност както за лежерна почивка, така и за много забавления.

Лисабон

Португалската столица притежава неподправен чар, който ще накара всеки да се влюби както в града, така и един в половинката си - отново.

Лисабон наистина заслужава да бъде споделен с с любимия човек. Може да се повозите на жълт трамвай, да се разходите по малките улички и да се целувате на воля.

Любляна

Снимка 330314

Словенската столица не е сред топ дестинациите в Европа, но определено заслужава внимание. Особено ако сме влюбени. Самото име на града е близко по звучене до думата "Ljubljena", която значи "любим". Какъв по-добър повод да определим Любляна като град на любовта.

Прага

Чешката столица е не само за любители на качествената бира. Историческите сгради и приказната архитектура предразполагат за едно бягство от реалността, гарнирано с много романтика. Най-добрият избор е Златна Прага през есента.

Санторини

Гръцкият курорт стана забележителност благодарение на своите бели къщи, подредени стъпаловидно край морския бряг. Именно те са идеално предложение за лято 2018 г. Гарантирано ни е романтично настаняване за двойки и гледка към чистите води и приказните залези, пише Worthvisit.