Новият филм за Борат Сагдиев се оказа особено вълнуващ не само за българите, които очакват с нетърпение да видят Мария Бакалова в него, но и за Казахстан. За разлика от първия филм, който беше забранен там, този път азиатската държава ще се възползва от шума около Borat: Subsequent Moviefilm.

Снимка 503768

Източник: iStock

Министерството на туризма на Казахстан е решило да използва популярната фраза на героя на Саша Барън Коен - "Very Nice", за рекламен видеоклип.

В него се виждат туристи от различни държави, които се снимат на фона на местната природа, опитват ферментирало мляко, възхищават се на архитектурата и възкликват "Very Nice".

Снимка 503769

Източник: iStock

"Природата на Казахстан е много хубава. Храната е много хубава. Хората, въпреки шегите на Борат, са едни от най-милите в света. Искаме всички да дойдат и да видят от първа ръка Казахстан", казва Каират Садвакасов от туристическото министерство.

Идеята за видеото е на американеца Денис Кийн, който идва в страната на разменни начала като гимназист. По-късно учи казахски в Станфордския университет и от няколко години живее в Алмати, където е екскурзовод.