Кулинарят и телевизионен водещ Антъни Бурдейн определено си е за завиждане. Той има мечтаната за мнозина професия, свързана с безкрайни пътувания по целия свят. От разнообразните дестинации представя на своите зрители особеностите на местната кухня, като се докосва до нея по заведения и пазари.

Антъни Бурдейн: Използвай всичко, не изхвърляй нищо

Новият филм на Антъни Бурдейн и връзката му с разточителството на храна

Известният готвач се опитва да промени навиците ни

А след като е видял и опитал толкова много, къде иска да се върне отново и да заживее за постоянно? Този въпрос бе зададен на Бурдейн като част от последното му интервю за списание Maxim. А отговорът на Антъни е точен и ясен - Токио.

Без да се замисля, водещият е категоричен, че би избрал именно японската столица за мястото, където да остане до края на живота си, без никога да я напуска. Доста смело твърдение, взето обаче на базата на сериозен опит.

Бурдейн споделя, че след първото пътуване до Токио, животът му никога повече не е бил същият. Японският минимализъм, начинът, по който възпитават децата си, както и вижданията им за красота, са основните неща, които са го впечатлили.

Снимка 348787

Източник: Facebook / Anthony Bourdain

И чак след тях идва храната. Антъни успява да вземе със себе си и да запази частица от японската култура благодарение на практикуването на жиу-житцу и изследването на новите кулинарни тенденции в страната.

Освен към Токио, които е на първо място в списъка му, Бурдейн има пристрастия и към Виетнам, както и към Италия, родината на неговата любима - актрисата Азия Ардженто. Но като човек, който не е свикнал да бъде дълго на едно място, надали Антъни скоро ще излезе в пенсия и ще успее да се кротне по японски, пише Time.

А докато чакаме (не с нетърпение, разбира се) това да се случи, може да прочетем новата книга на кулинарния телевизионен гуру, която вече се предлага преведена на български - "Все още кърваво...".