Юни 2018 г. завинаги ще остане белязан със загубата на Антъни Бурдейн - готвач, кулинар, пътешественик, човек с отворено съзнание към автентичните култури по света.

Почти всеки, срещнал се или работил по някакъв повод с него, има история, която да разкаже. Такъв е случаят и с Дип Нгуен, който помага на Бурдейн за снимките на епизода на Parts Unknown във Виетнам през 2016 г. 

Снимка 389721

Източник: Еxotic Voyages

"Докато работех с Антъни имах възможността да наблюдавам не само как успява да отвори съзнанието на хората към нови култури и кухни, но и да преодолее езикови бариери само и само да научи за дадена държава чрез небцето си," казва Нгуен. Той е умът зад специалния маршрут "A Tribute to Anthony Bourdain: Taste of Vietnam".

Снимка 389720

Източник: Еxotic Voyages

Турът продължава две седмици (13 нощувки) и преминава през девет града - от Хошимин до Ханой. Включен е круиз по река Меконг, посещение на магазините за коприна в Хойан и ядене на обилно количество улична храна - точно тази, обожавана от Бурдейн.

Снимка 389719

Източник: CNN Parts Unknown

Несъмнено "звездата" в пътуването е посещението на ресторанта в Ханой, където Антъни хапва проста храна (свинско печено бун ча и местна бира) на пластмасови столчета заедно с тогавашния президент на САЩ Барак Обама. Срещата е част от споменатия епизод на Parts Unknown в осми сезон на шоуто.

Резервацията за "A Tribute to Anthony Bourdain: Taste of Vietnam" става тук. Самолетните билети не са включени в цената.