Нерядко след актуализиране на операционната система на смартфон се получават определени бъгове или забелязваме нежелани странични ефекти. 

Новата функция, с която iOS 17 може да превърне iPhone в смарт екран

Как iOS 17 може да превърне iPhone в смарт екран

Apple прави нови стъпки

През последната седмица в Twitter плъзнаха редица оплаквания на потребители на Apple, които твърдят, че след инсталиране на последната iOS 16.5 версия батерията в телефоните им е започнала да пада твърде бързо. 

Някои от тях съобщават, че телефонът им е започнал да загрява, въпреки че няма активни приложения и телефонът не се ползва. 

Снимка 620013

Източник: iStock

От Apple все още не са адресирали официално казуса, но от Tom’s Guide припомнят, че през март миналата година имаше подобна вълна от недоволство, отново след ъпдейт на iOS. 

Тогава Apple побърза да обясни, че е "нормално" до 48 часа след актуализация телефонът да се държи странно и батерията да се изразходва по-бързо от обикновено. 

Снимка 620014

Източник: iStock

Причината за това е, че след ъпдейт на системата в телефона стартират редица "невидими" процеси по обновление на приложенията и други части от софтуера на устройството. 

Oukitel WP19 и всичко за телефона с най-голямата батерия в света

Телефонът, който издържа 94 дни с едно зареждане

Най-голямата батерия в телефон

Ако все пак проблемите продължават отвъд периода, предложен от Apple, e най-добре да занесем телефона си в оторизиран сервиз за диагностика и да разберем дали проблемът не е другаде.