Качеството и количеството секс, който правим, се влияе от редица фактори от ежедневието. Сред тях безспорно е и колко се движим и дали тренираме редовно. Това важи в по-голяма сила за мъжете, при които е установена пряка връзка между тренировките и ерекцията.

Нормално ли е да фантазираме за друг, докато правим секс с партньора си

Нормално ли е да фантазираме за друг, докато правим секс с партньора си

И да, и не

Тя се потвърждава от поредно изследване, проведено от учените в университета в Зиген и Университета в Трир, които си поставят задачата да определят до каква степен упражненията влияят върху способността на мъжа да се възбужда.

И установяват, че само няколко минути силови тренировки са достатъчни мъжът да се възбуди много по-лесно, отколкото ако не тренира. С експеримент се установява, че тези, които правят триминутен тест за сила, след това са много по-чувствителни към секс стимули като снимки на голи жени например.

Снимка 622610

Източник: iStock

Така се стига до извода, че няколко минути стрес върху тялото под формата на физически упражнения са достатъчни, за да стартират симпатиковата нервна система.Тя управлява реакцията на тялото при възбуда и секс, която включва повишаване на кръвното налягане и сърдечната честота, както и разширяване на зениците.

Експериментът с 45 здрави мъже студенти кара учените да вярват, че повишените физически реакции към упражнения, като по-висок пулс и учестено дишане, водят до още по-силна физическа реакция към сексуални стимули, предава Daily Mail.

Снимка 622609

Източник: iStock

При групата мъже, която демонстрира повече сила през триминутния период, последван от 10 минути почивка, се наблюдава по-голямо разширение на зениците при наличие на стимул за възбуда. Тя често води и до изпотяване, а потта е богата на електролити като натрий и калий, които, смесени с вода, провеждат електричество. Затова и се измерва проводимостта на кожата им, която също е повишена.

Защо оралният секс повишава риска от рак на гърлото

Защо оралният секс повишава риска от рак на гърлото

И каква е връзката с човешкия папилома вирус

На базата на тези изводи може да отправим един съвет към всички мъже, които искат да правят по-добър секс и да нямат проблеми с ерекцията - просто тренирайте. По малко, но редовно.