Да изглеждаме добре не е просто прищявка, а следствие от здравословен начин на живот и от грижи. Да пием вода също не е прищявка - тялото ни го иска не само за да оцеляваме, но и за да протичат правилно всички процеси в тялото ти, гарант за което е именно водата.

Естествено, връзка има и между пиенето на вода и красотата. Научно доказан факт е, че за да бъде красива, сияйна и млада по-дълго, кожата ни се нуждае от хидратация не само отвън, но и отвътре.

Когато консумираме достатъчно вода, тялото отделя токсините по-бързо и по-лесно. Това е от полза за целия организъм, в това число и за кожата. Освен най-големият орган в човешкото тяло, кожата е и връзката ни с околния свят. А като такава тя натрупва свободни радикали и вредни вещества, които ѝ оказват негативен ефект. И тук на помощ идва водата, която ги отмива - буквално, оставяйки я свежа и добре изглеждаща.

Снимка 511559

Източник: iStock

Когато си пием препоръчителното количество вода на ден, подобряваме кръвообращението и увеличаваме притока на кръв към кожата. Така тя получава редовно и в големи дози необходимите ѝ полезни вещества. Добрата хидратация подпомага и производството на колаген, който съставлява близо 80% от кожата - когато е в достатъчно количество, той подобрява еластичността й, бори се и с онези гадни бръчици и фини линии, които със сигурност не искаме върху лицето си.

Подпухналостта е друг проблем, който лесно ще решим само с пиене на вода. Причината: когато не приемаме достатъчно течности, тялото ни задържа вода. Затова и няма да харесаме човека, който ни гледа от огледалото. Поне вече знаем, че има лесен начин да разкараме този си образ.

Снимка 511560

Източник: iStock

Решението за анкето също може да е вода, вода и много вода - добрата хидратация регулира производството на себум, предотвратява запушването на порите и появата на досадните пъпки, които лесно развалят и най-прекрасния ден.

А кои известни красавици се кълнат в ефекта от употребата на минералната вода в големи количества, ще разберем тук.