Знаем, че начинът на хранене има връзка с почти всеки аспект от живота ни, като се започне от здравето, външния вид и се стигне до сексуалния живот.
След вече повече от година в условия на световна пандемия, учените са установили връзка между начина на хранене и тежестта на боледуване от COVID-19.
Те са проучили базата данни от 2884 лечебни заведения в шест държави, в които са полагани грижи за пациенти с новия коронавирус. Според тях вегетарианците са изложени на по-малък риск от тежко преболедуване.
Източник: iStock
За хората, които са изключили месото от менюто си, вероятността да прекарат тежко болестта намалява със 73%, твърдят учените. С 59% е по-малък рискът от тежък COVID-19 за хората, които не консумират друго месо освен риба.
Учените обаче не могат да докажат, че определен вид диета създава защита срещу тежки форми на COVID-19, нито пък че намалява възможността от разболяване, пише Yahoo!News. А цялото изследване е публикувано в медицинското списание BMJ.