Чуваме познатата мелодия на алармата - явно часът вече е 7. И тялом, и духом обаче сме още далече от ставане. Snooze-ваме веднъж, после още веднъж, но вече няма накъде - ставаме и сме гмуркаме в ежедневието.

Поглеждаме телефона, за да видим с колко време разполагаме, и се усмихваме доволно от видяното. Не, не, времето пак ни е избягало... Усмивката е за телефона, защото днес е нашият ден първи с Honor Magic 6 Pro. Имаме още четири, в които да се опознаем и харесаме.

Всъщност, още от първия допир разбрахме, че с този телефон ще си паснем перфектно - и като размери, и като дизайн. 6.8-инчовият екран ни се видя напълно достатъчен. Разбрахме и на практика, че е така, сърфирайки из социалните мрежи, докато си пием кафето вкъщи, и по-късно - когато без проблем довършихме някои от работните задачи в движение. Honor Magic 6 Pro бързо влезе в ритъма на деня ни. Но най-много ни хареса, че бързо разбра точно какво искаме и че не ни губи време в излишни действия.

Снимка 666880

Източник: Honor

В края на деня пък се хванахме, че успокоени от големия капацитет на батерията (5600 mAh) не сме си и помисляли дали наоколо има зарядно. Което не е някакъв каприз, а едно от базовите изисквания за телефон досега. Откакто обаче го има изкуствения интелект, нещата коренно се промениха. Но пък Honor Magic 6 Pro притежава и така актуалните вече AI функционалности.

Групирай това

Всичко в този телефон се случва леко и интуитивно заради Magic OS. Благодарение на AI операционната система успя да групира и позиционира на леснодостъпно място най-използваните функции. Най-често отваряните ни приложения пък отидоха в самостоятелна папка - за да са ни винаги под ръка.

Отново заради изкуствения интелект за петте дни с Honor Magic 6 Pro разбрахме, че използваме повече Instagram от TikTok, че Facebook определено диша праха и на двете, и че в Messenger казваме/пишем едни от най-важните неща в ежедневието си. Малко се разочаровахме, когато според AI излезе, че редовно спираме звука на входящите си обаждания, нищо че сме сложили най-любимата си песен за рингтон.

Снимка 666888

Източник: Lifestyle

Разговор за лично ползване

И като заговорихме за обаждания... Независимо че практиката (и AI на Honor Magic 6 Pro) показва, че по-голямата част от комуникацията ни минава в кратки писмени съобщения, обажданията все още са важна причина да имаме телефон.

И понеже смятаме разговорите си за нещо лично, доста често предпочитаме да не стигат до ушите на хората. А Honor Magic 6 Pro знае това много добре. Функцията AI поверителни повиквания се активира автоматично, като разпознава дали сме в тиха среда, за да може звукът да се насочва право към ухото, а околните да не чуват нищо, колкото и да слухтят.

Портал за магии и неограничени възможности

За петте дни заедно Magic Portal се превърна в любимата ни AI функционалност на Honor Magic 6 Pro. Казано накратко, тя позволява бързо, лесно и интуитивно да търсим информация и да я споделяме между различните приложения.

Например: получаваме адреса на ресторанта, в който сме на вечеря довечера - копираме в Google Maps и след секунда имаме точния маршрут и ориентировъчно време на пристигане. Или: приятелка ни праща заглавието на любимата си книга - копираме, придърпваме до единия край на дисплея и търсим директно в Google.

Снимка 666883

Източник: Lifestyle

Всъщност, Magic Portal подрежда по подразбиране няколко приложения, с които работи - Typed note, Google Search, Messanger, Maps, Facebook, Instagram, Viber, Gmail. Разбира се, сами може да добавяме и още. Така, ако попаднем на интересен пост за предстоящо събитие във Facebook, копираме, придърпваме и споделяме с приятелите, които биха проявили интерес.

Нещо повече, Magic Portal ще ни помогне да се сдобием дори с роклята, която толкова харесахме в поста на онази жена в Instagram. И е лесно: правим скрийншот с жестовия контрол на телефона, придърпваме и търсим с Magic Portal. След секунди знаем коя марка е роклята и колко струва.

Снимка 666886

Източник: Lifestyle

Всичко на фокус

Освен да си търсим рокли и ресторанти, за петте дни заедно ползвахме камерата на Honor Magic 6 Pro като малко дете новата си играчка - много активно. Снимахме с нея и наблизо, и надалеч, оптичното увеличение надхвърли очакванията ни, както и направените при ниска осветеност кадри.

От голяма полза ни беше и в офиса - вместо да снимаме разни документи (както обикновено), с функцията Magic Text само сканирахме с камерата и извличахме всичко написано, за да го запазим като текст или да го пратим като имейл. Работи и на български, но с печатен тест - с ръкописния не се получи, но може да е заради нашия почерк.

Снимка 666876

Източник: Honor

Разбира се, тези скучни делови кадри не са ни от любимите в телефона - не че с Honor Magic 6 Pro нямаме цели 512 GB вътрешна памет, но предпочитаме да ги запълваме с по-цветните и живи снимки. Точно такива създавахме по-лесно от всякога с режима AI фотография.

За петте ни дни заедно Falcon системата от три камери (180MP перископна телефото, 50МР ултра широкоъгълна и 50МР Super Dynamic Honor Falcon) беше в постоянна готовност да улови дори моментите, които окото ни изпускаше. Цветовете на снимките ни бяха наситени и реалистични, а когато търсехме по-различен краен резултат, избирахме от филтрите по подразбиране. Изкуственият интелект на телефона ни ги предлагаше на базата най-често използваните.

Снимка 666874

Източник: Honor

Motion Sensing Capture беше функцията, която също използвахме доста често. Базирана на AI и обучена с над 8 милиона записа на изображения, тя караше Honor Magic 6 Pro сам да решава кога точно да снима, за да улови най-доброто движение без размазване - като детето, което тича към нас, за да ни подари цветето, откъснало само. Толкова мили спомени...

И понеже тях редовно си ги събираме, ни допадна функцията AI незабавен филм. С нея заснемахме видео и оставяхме изкуственият интелект да добави кинематографски ефекти, филтри и музика. А същото той удобно направи и със старите снимки и клипове. Именно тях си гледахме вечер, преди доволни да оставим Honor Magic 6 Pro на нощното шкафче.