Времето застудява, което може само да радва почитателите на червеното вино. Защото какво по-хубаво от това да си сипем чаша от сгряващата напитка, докато навън вее и вали.

Червено вино, антиоксидантът ресвератрол и какви са ползите за здравето ни

7 ползи от червеното вино за здравето

Как ни действа антиоксидантът в него

Страхотен подарък по случай Международния ден на мавруда и българското вино очаква всички любители и ценители на виното в края на този месец в София.

Ароматно вино ще се лее по време на второто издание на Urban Wine Fest Sofia на 29 октомври. Негов дом ще бъде Ларгото, където организаторът на събитието - Българската асоциация на винените професионалисти, ще се сложи и точка на поредицата от тематични градски фестивали. 

Снимка 591451

Източник: GettyImages

Всъщност, началото на фестивалния винен сезон беше на 15 октомври с Urban Wine Fest Varna. На 22 октомври Пловдив ще приветства своя Urban Wine Fest Plovdiv - точно седем дни преди софиянци да напълнят чашите си.

Тук е мястото да уточним, че акентът на поредицата Urban Wine Fest не е само върху червеното вино. Посетителите и в трите града могат да се запонаят и да опитат най-различни български видове. И понеже виното обича храната, организаторите са се погрижили да има кулинарни изкушения, поднесени от майстори готвачи и подходящи за съчетаване с вино, разбира се.

Снимка 591450

Източник: GettyImages

Urban Wine Fest Sofia ще предложи майсторски класове на всички, които искат да дегустират и да научат повече за едни от най-интригуващите съвременни български вина. С помощта на професионалистите посетителите ще (пре)открият не само мавруда, но и много други не толкова познати вина от утвърдени производители от цяла България. А доброто настроение е гарантирано с много музика, нови запознанства и незабравими емоции.

Urban Wine Fest Sofia ще се проведе на 29 октомври от 12 до 21 ч.

Събитието с вход свободен, но консумацията се заплаща на място. Още информация има тук.