Краят на годината е времето на равносметките и класациите. Признаваме си, че тези с бебешките имена са ни от любимите.

Илон Мъск, Кейти Пери, Камерън Диаз, Никълъс Кейдж, Марая Кери, Гуинет Полтроу, Том Круз и най-шантавите бебешки имена на известните

Най-шантавите бебешки имена на известните

Пилот-инспектор ни е любимото

Проучване на сайта за родители BabyCentre разкрива най-популярните бебешки имена за 2020 г. За да състави списъка, екипът на BabyCentre е анкетирал посетителите на сайта и е проучил модата в избора на имена за момчета и момичета. 

Авторите на проучването установяват, че родителите често черпят вдъхновение за избора на име на детето си от телевизията, видеоигри и реалния живот. Затова сред най-популярните имена за момченца е Конъл - на един от централните персонажи в сериала "Нормални хора". Сред момиченцата това е Арабела от "Мога да те унищожа" и Дейвид от "Шитс Крийк".

Снимка 507914

Източник: iStock

След смъртта на чернокожия Джордж Флойд, който стана жертва на полицейско насилие в САЩ, името Джордж намира място в Топ 10 тази година, след като миналата година отбеляза спад в популярността си.

В топ 20 на най-популярните за 2020 г. имена за момиченца са: Лили, Айла, Ава, Мия, Ария, Фрея, Исабела, Ела, Айви, Грейс, Роузи, Попи, Иви, Шарлот и Хана. 

В Топ 20 на най-популярните момчешки имена за 2020 г. пък попадат: Артър, Лео, Фреди, Джордж, Тио, Чарли, Джак, Хари, Оскар, Итън, Арчи, Финли, Джошуа, Джейкъб, Томас и Айзък.

Най-популярните имена на кучета през 2020 г. в САЩ и как да изберем име на домашния си любимец

Кои са най-популярните кучешки имена за 2020 г.

Изборът е голям и има за всеки по нещо

Допитването обаче показва, че най-популярните имена за момичета са София, Оливия и Амелия, а за момчета - Мохамед, Ноа и Оливър, пише Daily Mail.