В последните дни на ноември разбрахме за кончината на Върджил Абло, както и за дългата му битка с коварния рак, който успя да го пребори. Креативният директор на Louis Vuitton остави ярка следа в света на модата и творенията му още дълго ще напомнят за него.

Върджил Абло, ракът и новината за смъртта на дизайнера

Върджил Абло загуби битката с рака

Тъжна новина за света на модата

А тези дни сме свидетели на представянето не само на последните колекции, създадени от Абло, но и на разкриването на един доста интересен концептуален проект в партньорство с Maybach.

"Светът загуби един гений. Но неговото вдъхновение и наследство ще продължат да живеят", казват от автомобилния производител, представяйки The Project Maybach - електрически автомобил, създаден съвместно с дизайнера.

Снимка 557271

Източник: Facebook / Maybach

Първата дума, която ни идва наум, когато го видим, е нестандартен. Точно както всичко друго, което Абло създаваше. По този проект работи с Гордън Вагенер от автомобилния производител, като и двамата имат едно виждане и желание - да създадат кола, "вдъхновена от страхотната природа", която да извади луксозната марка от обичайното, градско местообитание.

The Project Maybach е с дължина почти шест метра (повече от S класа), но пък има само две седалки - съответно и невиждано досега място за краката. Всичко в този автомобил е построено от нулата, защото просто няма друг подобен, на който да стъпи. 

Снимка 557270

Източник: Facebook / Maybach

За да защити своята дива природа, този Maybach е оборудвам с осем прожектора, с които да осветим и най-тъмния и непреходен офроуд терен, както и с метално подсилване на покрива за максимална защита при евентуално преобръщане, предава Top Gear.

Интериорът е достатъчно луксозен, за да отговаря на стандартите на марката, но и тук има доста нестандартни хрумки - като брадвата в рамка с указания да се изпозлва само при спешни случаи.

Снимка 557269

Източник: Facebook / Maybach

Ако говорим за чисто практичната страна, The Project Maybach е изцяло електрически, каквито явно ще бъдат всички автомобили на бъдещето. На допълнителен заряд можем да разчитаме благодарение на соларните панели, поставени под стъкления таван. Други характеристики на този етап не се съобщават, с което компанията се освобождава от отговорност все някога наистина да създаде този модел. 

Bugatti EB 112 и историята на редкия автомобил, който се продава

Суперседанът Bugatti EB 112 - само три бройки в целия свят

Само три такива автомобила са били произведени, като всеки от тях се смята за прототип

Концептуалният модел бе изложен за два дни в Rubell Museum във Флорида в началото на месеца, каквато е била волята на семейството на Албо.