Последните няколко години са истинско изпитание за всички хора, защото пандемията не беше нещо, с което който и да било предполагаше, че ще се сблъска.

Louis Vuitton, Върджил Абло и чантата с формата на самолет за 39 хиляди долара

Чантата, с която отлитат 39 хиляди долара

Ах, тази мода

Доста тежки са и за света на модата. И то не само заради загубите и усложненията, които пандемията предизвиква в бизнеса. През 2019 г. почина Карл Лагерфелд, който има много голяма заслуга за развитието на модата.

Вчера, 28 ноември, индустрията остана без още един много важен за нея дизайнер - Върджил Абло. 41-годишният основател на луксозната модна марка Off-White и креативен директор на Louis Vuitton е починал след като около две години се е борил с рядка форма на рак.

Абло е бил диагностициран през 2019 г., но е решил да не оповестява публично диагнозата си, а да се опита да се бори с коварната болест извън медийния интерес. Новината бе потвърдена от Louis Vuitton Moët Hennessy и личния профил на дизайнера в Instagram.

От Today уточняват, че Върджил Абло е загубил битката с рядка форма на рак, която причинява образуването на тумори в сърцето. От поста в социалната мрежа пък става ясно, че дизайнерът обграден от съпругата си Шанън и двете им деца.

В социалните мрежи известни личности като Джиджи Хадид, Хейли Бийбър, Джъстин Тимбърлейк, Виктория Бекъм, Идрис Елба и Малума споделиха своето огорчение от новината за смъртта на Върджил Абло.