Sony PlayStation 5 е на пазара от четири години и е крайно време конзолата да бъде актуализирана с по-нова и модерна визия.

Sony PlayStation Plus и с колко ще поскъпне абонаментът

С колко се увеличава цената на абонамента за PlayStation Plus

И геймингът поскъпва

Това ще се случи навреме за предстоящата Коледа, като тази седмица японският производител показа новия PlayStation 5 Digital Edition.

Голямата разлика е, че обновената конзола идва с по-тънко и елегантно тяло, при което липсва вграден Blue-Ray Disc Drive.

Снимка 637344

Източник: Sony

Официалните данни от Sony гласят, че новият модел е с 30% намален обем и с 18% по-ниско тегло спрямо регулярната версия.

В същото време компанията ще предложи на потребителите възможност да закупят Blue-Ray компонент отделно на цена от 120 евро, който ще се прикачва директно към конзолата, а няма да стои встрани от нея.

Допълнително ще можем да закупим и стойка за конзолата на цена от 30 евро.

Снимка 637345

Източник: Sony

Като изключим визуалните промени, PS5 Digital Edition ще разполага със същия вътрешен хардуер като по-големия си предшественик.

Sony PlayStation Project Q и колко ще струва мобилното устройство

Колко ще струва мобилният PlayStation Project Q

Доста приятна цена

Добрата новина за всички нас е, че новият модел PlayStation 5 ще се продава на по-ниска цена, която за Европа е 450 евро, като очакваме конзолата да се появи по магазините през ноември.